TERÄSCUPIN VOITTO!

YPA 05 osallistui Hämeenlinnassa pelattuun TeräsCup-turnaukseen. Se oli hyvää valmistautumista ennen  14.10. alkavaa sarjakautta, koska turnaus pelattiin vain viikkoa ennen sarjan alkua.

Alkulohkossa pojilla oli kaksi peliä. Ensimmäisessä vastaan asettui Nokian KrP. Ottelu oli tasainen, mutta YPA oli parempi maalein 4 - 2. Peli siis antoi hyvän alun päivälle.

Päivän toisessa pelissä vastassa oli SBT Masku. Vastustaja karkasi alussa 0 - 2 johtoon ja johtikin ensimmäisen erän jälkeen maalein 1 - 3.
Toisessa erässä pallo pyöri hiukan enemmän YPAn puolustuspäässä, mutta maaleja vastustaja ei tehnyt. YPA sen sijaan tasoitti kahdella tyylikkäällä maalilla ja peli ikäänkuin alkoi alusta.
Vastustaja teki pari maalia ja oli jälleen kahden maalin johdossa. Jälkimmäinen 3 - 5 maali syntyi kun peliaikaa oli jäljellä enää pari minuuttia ja peli alkoi näyttää selvältä, mutta… Vajaa minuutti ennen loppua YPA kavensi tilanteeksi 4 - 5, mutta paras oli vasta tulossa… nimittäin 13 sekuntia ennen loppua YPA tasoitti ylöjärveläisten kannalta riemukkaasti tilanteeksi 5 - 5, joka oli myös pelin lopputulos!
Voi olla, että joku maali tuli eri erässä mitä tässä tekstissä mainitaan, mutta pelissä oli suunnattoman jännittäviä käänteitä, joten tällaiset virheet sallittakoon :)

Mutta mitä tästä opimme? Sen, että koskaan ei pidä luovuttaa!

YPA oli näin ollen alkulohkossaan toinen tasapisteissä voittajan kanssa, mutta toisella joukkueella oli niukasti parempi maaliero.

Vuorossa oli jatkopelit. Ensimmäisenä vastassa oli Pisku. Peli oli hyvin pian edellisen jälkeen, mutta se ei YPAa haitannut.
Tuloksena oli selvä 4 - 0 voitto!

YPA siis selvisi näin ollen välierään, jossa ratkaistiin toinen finalisti. Välierävastustaja oli hämeenlinnalainen Steelers.
Vastustaja meni alussa 1 - 0 johtoon, mutta YPA tasoitti pian ja meni ohi eikä päästänyt Steelersiä enää edes rinnalle vaan johti parhaimmillaan jo 5 - 1. Lopputulos oli selvä 5 - 2 ja finaalipaikka YPAn!

Oli finaalin vuoro. Toinen finaaliin päässyt joukkue oli SBT Masku, joka oli ollut vastassa 5 - 5 päättyneessä alkulohkon trillerissä. Oli kyseessä siis uusintaottelu, mutta tämä peli ei voisi päättyä tasan…

Finaali alkoi.
Masku meni muutaman minuutin pelin jälkeen 0 - 1 johtoon, mutta YPA tasoitti ja meni pian ohikin eikä enää luovuttanut johtopaikkaa vastustajalle. Masku onnistui kuitenkin kaventamaan tilanteeksi 4 - 3, mutta sen jälkeen YPA meni menojaan.

Lopputulos oli 7 - 3 YPAlle eli YPA voitti finaalin ja täten koko turnauksen!

Hienoa pojat! Onnittelut pojille upeasta saavutuksesta ja valmennukselle onnistuneesta työstä!